Bloggen, altijd een goed idee!

Door

Bianca

|

17 december 2019

Bloggen, altijd een goed idee!

Daar is ie dan! Mijn allereerste blog op mijn zelfgemaakte website!

Ik begin dan ook maar meteen met waarom het slim is om als ondernemer te gaan bloggen.

Bloggen, altijd een goed idee!

  1. Het is goed is voor je vindbaarheid (oftewel SEOsearch engine optimalisation)
  2. Door jouw kennis te delen, help je een ander. De lezer kan zelfs wel je klant worden of misschien kom je via deze lezer wel áán een nieuwe klant
  3. Het is leuk om te doen (als je van schrijven houdt)

Ik help graag anderen en daarom zal ik in mijn blogs meer gaan vertellen over de tips, trics & tools die ik in mijn werk als Virtueel Assistent/WebAssistant tegenkom en die jij als ondernemer kan gebruiken.

Goed worden gevonden? Daar is meer voor nodig..

Sinds ik de opleiding tot WebAssistent bij Weblish volg, ben ik meer bekend in de online wereld. Zo weet ik nu dat als je online goed gevonden wilt worden, je dit niet alleen met de juiste zoekwoorden bereikt. Je website moet bijvoorbeeld aan bepaalde eisen voldoen (responsive en snelheid), de Google tools (o.a. Google Mijn Bedrijf) moeten worden ingezet en je berichten op je socials moeten verwijzen naar jouw website (of naar de betreffende (blog)pagina)!

Uit de praktijk

Het geleerde in de praktijk brengen, dat heb ik de afgelopen maanden sinds ik ondernemer ben wel gedaan. Zo richtte ik onlangs o.a. voor een business woman Google Mijn Bedrijf in met behulp van een SEO zoekwoordenonderzoek, met als resultaat wanneer je de bedrijfsnaam- en dienst intikt, haar bedrijf bovenaan in Google verschijnt. Daarnaast maakte ik een bericht voor de socials waarmee ze haar klanten liet weten dat ze, naast Facebook, ook op dit kanaal een beoordeling/review over haar diensten kunnen achterlaten. Het bericht heb ik op al haar social media kanalen geplaatst, uiteraard met de link naar de review, de link naar haar website én de relevante hashtags!

Dit is een voorbeeld hoe de verschillende onderdelen met elkaar samenwerken en hoe je deze kunt inzetten om goed online gevonden te worden met je bedrijf.

VA/Web assistentie?

Als Virtueel Assistent / WebAssistant ondersteun ik ondernemers met verschillende werkzaamheden die gericht zijn op het verlagen van de werkdruk én het vergroten van werkplezier, bevorderen van groei (o.a. door goed online gevonden te worden) en besparen van tijd én geld.  

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Struin dan eens rond op mijn website, volg mijn blogs én mijn social media kanalen of pak de telefoon en bel mij direct op 06 – 51 127 900.

Blogs | Virtufy