Snel in beeld met een QR code gemaakt in Canva

Door

Bianca

|

14 november 2020

Snel in beeld met een QR code gemaakt in Canva

QR codes; je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen..

De zwart met witte vierkantjes op een factuur, in online betalingssystemen, in advertenties, op visitekaartjes, flyers, brochures, posters, ebooks, nieuwsbrieven, bouwdoeken, bedrijfswagens enz. Je maakt er een foto van met je telefoon en voilà, je komt op de betreffende webpagina van het bedrijf uit!

Hoe gebruik je een QR code

QR is de afkorting van Quick Response, ‘snel antwoord ’. Het vierkantje is gecodeerd en door deze te scannen kom je snel bij een url uit. Je kunt het vergelijken met een barcode die door een scanner uit te lezen is.

Als je met je Iphone een foto maakt van een QR code kom je direct én snel op de website uit! Handig hé! 😉 Heb je een Android toestel, gebruik dan de Google Lens of installeer een QR code app.

Hoe maak je een QR code

Er zijn veel tools om een QR code mee te genereren. Maar ik ben fan van Canva en daar zit deze optie in dus gebruik ik Canva voor het maken van mijn QR code. Zowel met de gratis als met de betaalde versie van Canva kun je een QR code genereren.

Maak jouw QR code in Canva

Stap 1.

Log in op je Canva account

Stap 2.

Maak een nieuw ontwerp, bijv. een visitekaartje

Stap 3.

Ga naar ‘meer’ en kies voor de optie ‘QR Code

Stap 4.

Kopieer de url van de website waarvan je een QR code wilt maken en plak deze in het veld ‘URL invoeren’ en klik op ‘Code Genereren

Stap 5.

Tadadaaaaaa je QR code is klaar voor gebruik.

Niks voor jou, die online tools? Laat mij je ermee helpen! Bel 06 – 51 127 900 of mail naar hello@virtufy.nl.

Meer tips & tricks? Bekijk ook mijn andere blogs:

Blogs | Virtufy